Salt'n'Pepper
Abessinialaiset

en

Tytti

Maatiaiskissa Tytti on ensimmäinen kissani. Tytti muutti mukanani ensimmäiseen omaan asuntoon Päijät-Hämeen eläinsuojeluyhdistykseltä jossa olimme käyneet vapaisiin pentuihin tutustumassa. Tytti oli kaikkien muiden mielestä ruman värinen mutta meidän huomion se sai heti roikkuessaan häkkiovessa sen näköisenä että lähden teidän mukaan! Niinpä teimme Tytistä varauksen ja se sai vielä hetkeksi jäädä odottamaan yhdistyksen tiloihin muuttoa omaan uuteen kotiin.

Tytti on väritykseltään kilpikonna valkoinen. Sillä on upeat vihreät silmät ja ns. kilpparitytön luonne. Typy on hyvin oman arvon tunteva ja kun Tosca muutti meille ongelmia alkoi tyttöjen välille muotoutua. Tytti oli aina osoittanut viihtyvänsä kyläilyreissuilla äitini luona jonka vuoksi ei ollut vaikeaa tehdä päätöstä Tytin muutosta äitini seuraksi. Tytti on nyt jo 12-vuotias.

Tofu

Tofu ( IP Catticartanon Jaguros ) oli ensimmäinen rotukissani. Tutustuin bengaleihin netin kautta ja ei mennyt kauan, kun olin tehnyt alustavan varauksen ruskeatäplikkäästä bengalipojasta. Odotimme melkein vuoden ennenkuin sopiva syntyi ja vihdoin muutti meille Tytin kaveriksi. Tofun kanssa kiersimme näyttelyissä monta vuotta kunnes sitä selkeästi ei enää touhu huvittanut. Oli aika jäädä "eläkkeelle".

Tofu nauttii juoksemisesta niin sisällä portaissa mutta aivan erityisesti ulkona. Ulkoilemme sen kanssa valjaissa kesäaikaan lähes päivittäin. Onpahan se aiheuttanut joskus harmaita hiuksia kissanhoitajallekin pelatessaan hippaa ulkosalla karattuaan ensin valjaista. Tämä aktiivinen vanha herra jaksaa vielä leikkiä nuorempienkin kanssa ja on tullut mainiosti toimeen niin Toscan, Toscan pentujen kuin nyt Norinkin kanssa.