Salt'n'Pepper
Abessinialaiset

en

Kissa lemmikkinä

Uuden perheenjäsenen tuloon on tarpeen valmistautua hyvin. Jo harkintavaiheessa vastuullinen omistaja ottaa selvää perheenjäsenten mahdollisista allergioista ja muista sellaisista asioista jotka voisivat estää tai hankaloittaa kissan kanssa elämistä. Mihin kissa laitetaan perheen matkojen ajaksi ja entä jos elämäntilanne muuttuu esim. parisuhteen eroon tai perheeseen syntyy vauva. Kissa voi elää jopa 20-vuotiaaksi joten kevyin perustein ei kissaa lemmikiksi pidä ottaa.

Luovutuspäivän lähestyessä voi tehdä jo tarvikehankintoja. Kissalla tulee olla ruoka- ja vesiastia, kissanvessa,

kissanhiekkaa sekä lapio puhdistamista varten. Kiipeilypuu ja muutama lelu on myös hyvä olla valmiina kotona odottamassa.

Kissanvessoja kuten hiekkojakin on hyvin laajasti markkinoilla. Valikoimaan voi tutustua esimerkiksi ieläintarvikeliikkeessä. Hankittava on myös kuljetuslaatikko, kynsisakset ja ruokaa. Ruokintaohjeita saat kasvattajalta.

Jotkut yleisimmistä kodin viherkasveista voivat olla myrkyllisiä kissoille samoin kuin mm. useat joulunajan kukat. Vaaraa kissalle voi aiheuttaa myös kuuma liesi, kynttilät, langanpätkät, siimat ja etenkin avoimet ovet,

parveke ja ikkunat. Turvaa nämä asiat jo ennen kissan saapumista opettamalla myös lapset sulkemaan ovet ja ikkunat. Näin vahinkoja ei toivottavasti pääse sattumaan! Lemmikki kannattaa vakuuttaa jos jotain kuitenkin sattuisi tai kissa sairastuisi.

Kissan ei kuulu ulkoilla vapaana eikä pentuja myydä ulko- tai hiirikissoiksi. Pentu on helppo totuttaa valjaisiin joissa ulkoilu tapahtuu turvallisesti ja myös naapurisopu säilyy.

Linkit osiosta löytyy sivustoja mm. tarvikehankintoihin ja vakuuttamiseen.